Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ

Στο σπίτι του παλαιού τους δασκάλου στην έκτη τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Χαρίτωνος  Πετρίδη θα βρεθούν απόψε η Πέννυ Βογιατζάκη και ο Κώστας Παναγιωτίδης.
Ο αειθαλής εκπαιδευτικός αναζήτησε τους αγαπημένους
του μαθητές μέσω του ανεψιού του Γιώργου Πετρίδη και φυσικά τους εντόπισε.
Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια του χειμερινού μπάνιου που πήραν στην πλαζ της Βουλιαγμένης τα τρία πρώτα εξαδέλφια Γιώργος, Αλέξανδρος και Παυσανίας Πετρίδης
Γιός του Χαρίτωνος είναι ο Παυσανίας, ο μεγαλύτερος από τα τρία εξαδέλφια. Ο Γιώργος θα συνοδεύσει μεν τους άλλους δύο συμμαθητές μας στο σπίτι του θείου του, στην περιοχή Κίτσι της Βάρης, αλλά δεν θα πάρει μέρος στη συνάντηση. Αλλωστε, λόγω ακριβώς της συγγένειας που επισημάναμε, δεν τον είχε δάσκαλο.

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλώ τον δημοσιεύσαντα τα ανωτέρω, να προβεί ΑΜΕΣΑ στην δημοσίευση της ορθής επανάληψης του κειμένου, αντικαθιστώντας, ( ή και παραλείποντας):
    1) Τον επιθετικό προσδιορισμό "...αειθαλής", μιάς και ο συγκεκριμένος, (επιθ. προσδ.), δύναται να δημιουργήσει ατυχείς συνειρμούς περί ηλικιών γενικότερα
    2) Την συγκεκριμένη φωτογραφία, διότι ο εικονιζόμενος σε αυτήν, ουδεμίαν σχέση έχει με τον αγαπημένο μας δάσκαλο κο Γεώργιο Πετρίδη (προς αποφυγήν παρανοήσεως, ο δάσκαλός μας τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με τον μεσαίο σε ηλικία ανηψιό του που είναι γιός του πρότελευταίου στη σειρά αδελφού του δασκάλου. Για την ακρίβεια του ρεπορτάζ δε, διευκρινίζω ότι ο δάσκαλος είναι ο δευτερότοκος γιός μεταξύ των τεσσάρων συνολικά αδελφών, και έχει μία κόρη).
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας.
    Πέννυ Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή