Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ...

Μη έχοντας άλλη επιλογή και στην προσπάθειά μας να μάθουμε περισσότερα για την υπόθεση της αριστοκρατικής συνοικίας του Πειραιώς που τελευταία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και
θα τον ταΐσουμε (βλ. φωτογραφία) και θα τον ποτίσουμε αλλά και θα τον... ντύσουμε, σε τελική ανάλυση!
Ξεκινήσαμε μ' ένα λιτό πιάτο που ακούει στο όνομα στραπατσάδα.
Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για ένα νόστιμο φαγητό που φτιάχνεται από ντομάτα, φέτα και αυγά. Μοιάζει με ομελέτα αλλά στην στραπατσάδα είναι χαρακτηριστική η χρήση της ντομάτας και της φέτας. Συναντάται κυρίως στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής το καλοκαίρι. Είναι γνωστή και με την ονομασία καγιανά. Το όνομα της το πήρε απο την ιταλική λέξη strapazzare που μεταφράζται  "κόβω μικρά κομματάκια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου