Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ...

ΦΛΩΡΙΝΑ (του απεσταλμένου μας Κώστα Παναγιωτίδη)
Πορεία δια πυρός και σιδήρου διήνυσε η Ντίνα Φελλίδου μέχρι να φτάσει και πάλι υγιής κοντά μας. 
Σας μεταφέρω λέξη προς λέξη τη δραματική μαρτυρία της:


''Η κατάσταση ήταν δραματική. Μας είχαν ξεχάσει και για τρία 24ωρα ζούσαμε αποκλεισμένοι στον παραδοσιακό ξενώνα. Το ύψος του χιονιού σε πολλά σημεία ξεπερνούσε το ένα μέτρο και οι διακοπές ρεύματος και νερού, ήταν πολύωρες και αλλεπάλληλες. Λόγω της κατάστασης που επικρατούσε, οι κτηνοτρόφοι δήλωναν πως αδυνατούσαν να προσεγγίσουν και να
ταϊσουν τα ζώα τους, ενώ το δημοτικό σχολείο Ξυνού Νερού παρέμενε κλειστό. 
Ώσπου …έφτασε ο Κώστας! Ο εκπαιδευμένος γερμανικός ποιμενικός σκύλος του, ο οποίος είχε και τρία χρυσά μετάλλια, μας εντόπισε γρήγορα. Με απαράμιλλο επαγγελματισμό και συνέπεια, ο Κώστας άρχισε να εργάζεται πυρετωδώς για να μας απεγκλωβίσει. Με ειδικό όχημα απομάκρυνε τα χιόνια και άντλησε τα νερά από το πλημμυρισμένο υπόγειο. Στη συνέχεια απομάκρυνε τα δένδρα που είχαν πέσει στο δρόμο.
Μόλις τον αντικρύσαμε δακρύσαμε από συγκίνηση. Ο ποιμενικός μας πρόσφερε το ακριβό ιρλανδέζικο Malt που του είχε προμηθεύσει ειδικά για την περίσταση ο doctor του είδους Αλέξανδρος “Marlowe”. Ζεστάθηκε το κοκαλάκι μας! Αισίως επιστρέψαμε όλοι, γεροί και δυνατοί. Καταγγέλω την “περίεργη” στάση του κύριου Jordan, ο οποίος προσπαθούσε έντεχνα να παραπλανήσει το διασώστη Κώστα, δίδοντάς του λανθασμένες πληροφορίες για την τοποθεσία που ευρισκόμεθα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου